Verzorging Hairextensions

Verzorgingsadvies

Als je eenmaal je hairextensions hebt is het belangrijk dat je goed weet wat je wel en wat je niet met je extensions kan en mag doen, dus hieronder volgt een verzorgingsadvies om je extensions zo mooi mogelijk te houden en te zorgen dat je zo lang mogelijk van ze kan genieten.

Gebruik van producten

Na het plaatsen van de hairextensions is het belangrijk om 48 uur te wachten met je haar wassen, dit is om de waxjes goed te laten uitharden. Was je het haar toch, dan heb je kans dat de extensions uit het haar glijden.

Was je haar met een speciale extensions-shampoo, dit is een shampoo zonder alcohol en met een ph-waarde die lager is dan 5,5. Head & Shouders, Sanex, Blond Shampoo, Neutral, Herbal Essences, Andrelon Laagjes, Pantene en Fructis zijn shampoos die niet geschikt zijn voor de extensions. Ook geen andere anti-roos, 2 in 1 en/of anti- klit shampoos gebruiken. Deze bevatten silliconen en/of fruitzuur, waardoor de waxjes kunnen gaan glijden en het haar sterk kunnen uitdrogen.

Gebruik een intensief masker en/of een leave-in conditioner. Voor de verdere verzorging van de extensions kun je serums en glansproducten gebruiken. Hiervoor geldt dat ze niet op de waxjes mogen komen, dus alleen op de lengtes van het haar. De styling van de extensions kan verder hetzelfde als je eigen haar.

Drogen en stijlen

Na het wassen, altijd het haar föhnen, dus nooit je haar op laten drogen. Ook na een regenbui of bij vochtig weer altijd droog föhnen. De föhn niet te dicht op de waxjes richten en ook niet met een te warme stand. Bij het föhnen eerst de aanzet bij de hoofdhuid drogen, daarna geleidelijk aan naar de punten toe (op een lichte föhn stand zetten is beter). Of met een diffuser de lengtes drogen voor meer volume. Na het föhnen nog even de koele stand gebruiken om de haarschubben te dichten. Gebruik je een styltang ook deze niet op de waxjes, want dan worden de waxjes zacht en verlies je extensions.

Ga nooit slapen met nat haar, dit kan ervoor zorgen dat er klitten ontstaan of dat de extensions uit het haar glijden. Slapen met een vlecht of staart zorgt er ook 's nachts voor dat de kans op klitten minimaal is.

Je mag het haar wel donkerder kleuren, maar niet lichter. Het haar kan hierdoor erg slecht worden en vervilten. Verf de waxjes/tapes niet mee, deze kunnen kapot gaan of oplossen en je kunt extensions verliezen. Let op! Het haar is afkomstig van Indische mensen. De oorspronkelijke kleur was dus zwart. Om de verschillende kleuren te verkrijgen is het haar in de fabriek ontkleurd en sterk gekleurd, daardoor kunnen bij een verf behandeling de extensions anders van kleur worden dan bij uw eigen haar.

Borstelen van het haar

Begin in de lengtes van het haar en werk naar de hoofdhuid. Borstel het haar minimaal 2x per dag met een zachte extensionborstel. Houdt het haar hierbij vast, zodat er niet aan getrokken wordt. De extensions moet je regelmatig van elkaar losmaken, het liefst elke dag, hiermee voorkom je dat de uitgevallen haren die in de waxjes blijven hangen gaan klitten. Ga je namelijk je haren wassen met klitten in het haar, dan blijven er shampoo resten achter met als gevolg vaak nog meer klitten.

Zwemmen

Zwemmen in chloor of zeewater kan het haar extreem droog en/of pluizig maken. Dit is dan ook op eigen risico en kan het beste met een goed masker en ingevlochten haar. Na het zwemmen het haar goed uitspoelen en drogen. Bij bubbelbaden/sauna het haar niet in een vlecht maar altijd in een staart dragen.

Tot slot

Laat je extensions niet langer zitten dan 4 maanden. De extensions kunnen er nog mooi uitzien, maar het langer dragen kan het eigen haar aantasten. Je verliest gemiddeld 150 haren per dag. Deze blijven allemaal in het waxje zitten, waardoor het plukje waar de extension aan vast zit steeds dunner wordt. Het eigen haar kan dus afbreken doordat de extension hier te zwaar voor wordt.

Uiteraard streef ik naar een hoge kwaliteit bij het inzetten van de extensions. Mocht je tussendoor het haar willen laten controleren of heb je vragen over het ingezette haar, dan kun je altijd contact met mij opnemen. Ook wanneer er zich problemen voordoen met je extensions kun je contact met mij opnemen, en zal ik je verder helpen of kijken wat ik voor je kan betekenen.